Varen naar De Roode Leeuw in Lopikerkapel

  • slide
Om 10.15 uur wordt er vanaf de steiger t/o Museum IJsselstein, naast de historische IJsselpoort, gevaren richting Lopikerkapel. Deze dagtocht gaat via de Hollandse IJssel richting Nieuwegein tot aan de splitsing De Doorslag. Dan varen we de Kromme IJssel op door een bos dat parallel loopt aan de A2. 
Er liggen op de kant omgevallen bomen waar in de wortelkluit soms ijsvogeltjes nestelen. Ook  kan men soms allerlei soorten roofvogels ontdekken.

We gaan onder de snelweg A2 door en komen langs een oude boomgaard aan onze rechterhand. Aan de linkerhand loopt een smal fietspad dat uitkomt op de Lekdijk. We varen door en zien dan langs het water, weilanden waar soms koeien lopen. Helaas is de oever op bepaalde plaatsen hersteld waardoor de koeien niet meer in het water kunnen lopen. Het doet denken aan de schilderijen van de 18e -eeuwse schilder Willem Maris.


In de volgende bocht is het net of het riviertje zich splitst. Dat is ook zo want in de Middeleeuwen kwam hier het water uit de tegenwoordige Lek vandaan. We varen onder een historische brug door en nu varen we op de Enge IJssel. Na enige tijd leggen wij aan voor biljartcafé  De Roode Leeuw waar wij gaan genieten van een heerlijke lunch die bij dit arrangement hoort. Dezelfde route nemen we terug en we kunnen, onder voorbehoud, nog even een stop maken bij de fruitkweker om wat vers fruit in te kopen.
Rond 16.00 uur leggen we weer in IJsselstein aan.

de roode leeuw.jpg

 

Periode: 1 x per 14 dagen op donderdag (vooraf reserveren)

 

Data: vanaf voorjaar 2018

 

Dagtocht: 10.15 uur - 16.00 uur


Tarief: € 31 per persoon (incl. lunch in biljartcafé de Roode Leeuw)

 

Advies: neem zelf drinken mee voor onderweg.

 

Aantal deelnemers per boot

Voor de vaartochten incl. lunch naar restaurant Rivers nabij de jachthaven Marnemoende en biljartcafé De Roode Leeuw in Lopikerkapel geldt een minimaal aantal deelnemers van 4 personen. Bij alle vaarten kunnen in de open rondvaartboten maximaal 12 personen incl. schipper per boot worden meegenomen.
Bij deze vaartochten worden geen gereduceerde tarieven, voor bijvoorbeeld kinderen*) toegepast. 
In het zeldzame geval dat op deze vaartochten een baby*) mee zou varen die geen lunch zal gebruiken, mag deze gratis mee varen.

*) Telt echter altijd wel mee voor het aantal passagiers.